Správa nájemních bytů

Správa nemovitostí je důležitým aspektem pro majitele nemovitostí, kteří nemají čas nebo chuť se sami starat o všechny související záležitosti.

Zde je stručný přehled o tom, co správa nemovitostí obnáší:

  1. Hledání nájemníků: Specializovaná firma nebo makléř se postará o vyhledání spolehlivého nájemníka. Prověří jeho bezdlužnost a sepíše s ním podnájemní smlouvu.
  2. Správa nemovitosti: Po pronájmu se o všechny záležitosti ohledně nemovitosti (úklid, ostraha, účetnictví) postará někdo jiný. Vy jen pravidelně inkasujete nájem.
  3. Stav bytu: Před podepsáním smlouvy o správě nemovitosti je stav bytu důkladně prozkoumán a zdokumentován. Garance, že byt zůstane v původním stavu, je samozřejmostí.
  4. Prodloužení smlouvy: Pokud chce podnájemník smlouvu neprodloužit, správce to řeší včas, aby mohl případně najít nového nájemníka.
  5. Kontroly a vyúčtování: Správce pravidelně kontroluje technický stav bytu a stavy odběru energií (plyn, elektřina, voda).

Profesionální správa nemovitostí je vhodná pro majitele více nemovitostí nebo pro ty, kteří chtějí pronajímat, aniž by se museli starat o všechny náležitosti spojené s pronájmem.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *